Geen categorie

De belangrijkste dingen die je nodig hebt als student

Het is een grote stap om na vijf of zes jaar op de middelbare school te gaan studeren. Voor veel geslaagde leerlingen is het niet alleen een nieuwe stap in de educatie maar ook het moment dat ze zelfstandig op kamers gaan wonen. Daarom is het natuurlijk wel zo fijn om jezelf goed voor te bereiden op het moment dat je gaat studeren. In dit artikel bespreken we de belangrijkste stappen om te nemen voordat je begint aan je studie. Alhoewel je in de zomer tussen de middelbare school en het begin van je studie je natuurlijk wilt genieten van je vakantie en examenreis, is het ook een goed periode waar je de vrijheid hebt om je op je studie voor te bereiden.

Een kamer

Als je gaat studeren in een stad die een aantal uur weg is van je ouderlijk huis dan zul je waarschijnlijk op kamer willen gaan. Daarnaast ben je op een leeftijd waar je waarschijnlijk wat meer vrijheid wilt en daarom ook op kamers wilt. Als je een kamer wilt vinden is het een goede stap om je in te schrijven op studentenwoningweb. Je zult er waarschijnlijk voor willen kiezen om je zo vroeg mogelijk in te schrijven. Hoe langer je namelijk staat ingeschreven hoe gemakkelijker het is om een kamer te krijgen in de stad waar je wilt gaan studeren. Natuurlijk is hospiteren ook een goed idee maar dit zal veel moeite en energie kosten. Daarom is het belangrijk dat je je al inschrijft als je nog een paar jaar op de middelbare school moet doorbrengen.

Een goede fiets

Als er iets belangrijk is om te hebben als student dan is het wel een fiets. Nederlanders zijn natuurlijk een fietsend land. Maar wanneer je in een grote stad gaat wonen waar je ook veel uitgaat dan is het niet alleen belangrijk een goede fiets te hebben maar ook een goed slot. Er worden namelijk veel fietsen gestolen. En als je intensief rijdt gaan fietsen ook kapot. Kies daarom voor een oma fiets. Deze fietsen zijn comfortabel maar ook ontzettend sterk en zullen niet snel kapotgaan.

Een bijbaan

Als er iets is wat studenten over het algemeen niet hebben dan is het genoeg geld. Je wilt natuurlijk op jezelf wonen, leuke feestjes hebben en tegelijkertijd ook nog eens op vakantie willen. Maar als je druk bent met studeren kun je niet fulltime gaan werken. Maar je hebt waarschijnlijk wel een paar uur per week over om wat geld bij te verdienen. Dit zal heel erg helpen met het minimaliseren van je studieschuld.