gamers blog
Tip

De beste gamers blog heeft tenminste deze aspecten

Leuk hoor, een gamers blog. Maar elke gamer ter wereld denkt omdat ze goed zijn in Call of Duty dat ze ineens ook kunnen schrijven en een blog kunnen runnen. Dat is echter iets dat bewaard is voor een select groepje mensen dat echt kan schrijven. Wil jij graag je eigen gamers blog beginnen? Zorg dan dat je goed weet waar je mee bezig bent, niet alleen als het gaat om het gamen zelf. Deze aspecten mogen niet ontbreken.

Verschillende consoles

Goed geschreven teksten zonder fouten

Een blog bestaat uit blogposts of artikelen met reviews en andere teksten. Je kan nog zoveel over games weten: als je niet goed kan schrijven dan wil niemand lezen wat jij schrijft. Het is moeilijk te lezen, er staan veel fouten in of je schrijft onlogische zinnen op. Dat zijn allemaal redenen waarom iemand zou afhaken bij je tekst. Stel je maar eens voor hoe moeilijk een tekst te begrijpen is als je deze vol met fouten en kromme zinnen staat. Kortom: je bent als je een blog runt misschien een gamer maar je moet ook een schrijver zijn.

Grote doelgroep

Bepaal je doelgroep

Je doelgroep is natuurlijk gamers in het algemeen wanneer je een gameblog gaat maken. Maar is het wel zo breed? Hoe specifieker je doelgroep, hoe groter de kans dat je ze bereikt. Bedenk dus eens de ideale persoon voor de doelgroep van jouw blog en bepaal naast het gamen ook:

  • hoe oud ze zijn
  • waar ze vandaan komen
  • wat ze voor games spelen
  • op welk platform ze spelen
  • wat hun budget is voor games per maand
  • hoe lang ze al spelen
  • wat voor taalgebruik ze hanteren

Als je al deze aspecten op een rijtje hebt voor jezelf dan hebben we wat je noemt de ijkpersoon. Dit is de ideale persoon waar jij al je blogs en websites voor gaat inrichten.