Tip

De voordelen van werken op de weg

Met zoveel mensen op de wereld kan je je voorstellen dat er ook een heleboel verschillende banen zijn. Zo is er altijd wel iets dat bij je past. Zo zijn er ook verschillende werkvelden als de bouw en de zorg maar ook het transport. Dit is een werkveld waar je weinig over hoort. Maar het er zitten heel veel voordelen aan het werk op het gebied van transport. In deze blog vertel ik je hier over en, wie weet, brengt het jou op ideeën voor als je je nog aan het oriënteren bent wat betreft (nieuw) werk. Lees je mee?

Verschillende werkzaamheden

Wanneer je werkt op het gebied van transport zijn er heel veel verschillende werkzaamheden die je kan doen. Zo kan je de taken van een coördinator op je nemen, het onderhoud van wegen maar ook het daadwerkelijk vervoeren van waren en goederen. De rollen zijn verschillend en daar horen natuurlijk ook verschillende taken bij. Maar zelfs binnen die taken is iedere dag anders. De ene keer komt dat doordat je een andere klant hebt, de andere keer door een wissel qua goederen en ga zo maar door. Geen enkele dag is hetzelfde dus!

Een fijne bubbel

Wanneer je zelf degene bent die de boel vervoert, zal je het merendeel van de dag in een bus of vrachtwagen zitten. Zeker wanneer het om het vervoeren van spullen gaat. Dit betekent veel tijd met jezelf dus. Hier moet je als mens goed tegen kunnen, anders kan je je eenzaam gaan voelen. Als dit juist als de ideale situatie voor jou klinkt, dan weet je dat je met dit werk goed zit. Alleen (of misschien met een collega) reis je stad en land af. Heerlijk meezingen met je favoriete nummers, ademloos luisteren naar de beste podcasts of misschien houd je wel van die stilte om je heen en alleen het geluid van de rijdende wagen op de weg?

Contact met klanten

Maar ooit kom je aan op de plaats van bestemming en dan krijg je te maken met de klant. Heerlijk na een lange rit, even de benen strekken, de boel uitladen en een praatje maken. Jij onderhoudt de contacten wat dat betreft ook. Je bent als het ware het gezicht van het transportbedrijf waar je voor werkt. Dan is het weer terug de cabine in en sluit je de dag moe maar voldaan af. Geïnteresseerd? Kijk dan hier voor transport vacatures.