Bureaustoel
Geen categorie

Denk aan je lichaam tijdens het werken

Iedereen zal moeten werken, en dat is maar goed ook, want zo dragen we allemaal ons steentje mee aan de maatschappij. Maar hoewel de maatschappij hartstikke belangrijk is, is je eigen gezondheid nog wel een stukje belangrijker. Dit moet altijd de nummer een prioriteit zijn die je hebt bij je baan. Ik heb het hier tevens niet alleen over je fysieke gezondheid, maar ook je mentale gezondheid is belangrijk! Maar toch wil ik het in dit blogje even hebben over de fysieke gezondheid. En dan vooral over hoe je ervoor kan zorgen dat je fysiek gezondheid blijft tijdens hard werken. Want daar zijn gelukkig genoeg manieren voor!

Fysiek werk vergt pauzes

Het spreekt heel erg voor zich, maar je hebt je pauzes echt nodig bij een fysieke baan! Je kan niet gewoon de hele dag doorgaan met de hele tijd zwaar fysieke inspanningen. De pauzes zijn waarschijnlijk het belangrijkste deel bij dit werk. Ben dus niet bang om deze pauzes ook optimaal te gebruiken. Of je nou achter loopt met werk of niet, de pauzes zijn altijd nodig. En stel je voelt je tijdens het werken ook niet goed, of in zware pijn. Neem dan een extra pauze. De meeste werkgevers zullen dit ongetwijfeld begrijpen, en anders wordt het misschien tijd voor een nieuwe werkgever. Want misschien is een pauze wel wat minder werktijd, maar als je lichaam het begeeft kan je helemaal niet meer werken. En dat is een obstakel voor iedereen, maar vooral voor jezelf. Je dagelijks leven wordt er namelijk ook niet beter op dan. Let dus op jezelf!

Ook op kantoor moet je oppassen

Op kantoor werken is uiteraard niet zo fysiek inspannend als bijvoorbeeld in de bouw werken. Maar dat wil niet zeggen dat je niet moet letten op je lichaam. Want waar ze in de bouw tenminste nog wat beweging krijgen, zit je met een kantoorbaan de hele dag stil. En dat is alles behalve goed voor je lichaam. Vooral je rug vindt dat niet erg fijn. Dus ook hier, neem je pauzes. Maar niet alleen dat, zorg ook dat je wat beweging krijgt in die pauzes. Ga dus niet van de ene stoel naar de andere. Loop even lekker een rondje, of pak je fiets uit de stalling en ga even een rondje fietsen. Wat ook kan helpen is een goede bureaustoel. Deze helpen je een goede vorm behouden tijdens het werken, wat al stukken beter is voor je rug. Maar het belangrijkste blijft uiteindelijk wel dat je aan jezelf moet denken. Jij weet zelf het beste wat je lichaam nodig heeft!