Tip

Dumbellset handig voor thuis trainen

Een dumbellset is een korte staaf/staven met een vast gewicht, of waar losse gewichten aan kunnen worden bevestigd, ze worden ook wel halters genoemd. Ze worden gebruikt voor: fitness training, bodybuilding, krachttraining en powerlifting.

Dumbbell en dumbellsets zijn essentiële hulpmiddelen bij je training. Je kunt ze gebruiken voor het opbouwen van spiermassa. Je gebruikt hiervoor de dumbells met de zware gewichten en je doet hierbij weinig herhalingen. Je kunt dumbells ook gebruiken om je uithoudingsvermogen te verbeteren, of om vet te verbranden, daarvoor gebruik je de lichtere gewichten en doe je veel herhalingen. Dumbbells helpen jou met het bereiken van je fitness doelen.

dumbells kopen

Verschillende dumbellset

Je hebt dumbells met vaste gewichten en dumbells met vaste gewichten. Ze zijn van hoge kwaliteit en worden geleverd met 2 jaar garantie. Je kan ze gebruiken als je thuis intensief wilt trainen. Als je dat wilt doen raden wij jou de dumbellsets aan in uitvoeringen: chroom, gietijzer of rubber. Als je ze liever zelf wilt samenstellen kan je ook gaan voor de losse dumbellstangen en halterschijven.

Trainingen met losse gewichten zijn effectiever dan trainingen op machines. Dat komt omdat als je met machines training je de gecontroleerde bewegingen volgt. Bij trainingen met dumbells zal je de disbalans moeten opvangen, waardoor je meer spieren aanspant. Zo zullen de spieren zich harmonischer ontwikkelen. Dumbells zijn de ideale fitness artikelen voor krachttrainingen thuis. Ze zijn relatief klein, waardoor je ze makkelijk kunt opbergen als je klaar bent en ze pakken als je weer wilt trainen.