Export
Geen categorie

Handige tips voor een exportbedrijf

Een eigen bedrijf opzetten is al een hele stap op zich. Maar vooral als het een exportgericht bedrijf is, zul je een hoop problemen tegenkomen. Er zijn namelijk een hoop regels waar je rekening mee moet houden, en deze regels verschillen weer per land. Zo zijn er altijd dingen die je moet checken, en al helemaal als het een onbekend land is, wordt het erg lastig. Maar als je eenmaal de meeste dingen geregeld hebt, zal het allemaal vrij automatisch gaan. Het is vooral even het begin waar je veel stress zult hebben. Natuurlijk is het mogelijk om de hulp in te schakelen van andere mensen, of instanties van buitenaf. Maar als je het zelf wilt doen, want zijn dan wat dingen waar je op moet letten?

Zorg ervoor dat je altijd genoeg voorraad hebt

Dit wilt natuurlijk niet zeggen dat je genoeg voorraad in moet slaan om jaren mee vooruit te kunnen. Maar het wilt wel zeggen dat je genoeg voorraad moet hebben om alles mee op te kunnen vangen. Daarom is het belangrijk dat je vooraf een inschatting maakt van hoeveel je gaat verkopen, en hoeveel goederen je daarvoor nodig hebt. Dit kan vooral aan het begin erg lastig zijn, omdat je nog onbekend ben met de wereld. Ook heb je nog geen vaste klanten. Dus aan het begin zal het vooral een beetje gokwerk zijn. Het is dan goed om zelfvertrouwen te hebben, maar denk ook niet te groot aan het begin. Als het niet zo goed loopt, wil je niet met een hele nutteloze voorraad opgescheept zitten. 

Regel van te voren een manier van vervoer

Het klinkt misschien heel logisch, maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Zoals je misschien wel kan bedenken, is een goede manier van vervoer ontzettend belangrijk bij een exportbedrijf. Want hoe kan je een pallet verzenden, als je geen vervoer hebt? Gelukkig zijn er ontzettend veel bedrijven die je daar maar al te graag mee zouden willen helpen. Het is dan aan jou om te beslissen welke van deze bedrijven het gaat worden. Natuurlijk is het belangrijk om te kijken naar wat voor prijzen ze vragen, maar kwaliteit is ook niet geheel onbelangrijk. Het is namelijk heel leuk om weinig te betalen, maar het is ook wel handig als wat je verstuurd daadwerkelijk heel aankomt. Als je daar goed rekening mee houdt, zal het uiteindelijk hartstikke soepel lopen. En dan kan je eindelijk weer is beginnen met relaxen!