Geen categorie

Iphone of Android?

Ik weet nog goed dat ik mijn allereerste smartphone had. Het was in het vierde jaar van de middelbare school en het was voor het eerst dat er zoiets als een telefoon met touchscreen beschikbaar was. Het had ook internet en apps maar dit werkte eigenlijk nog helemaal niet zo goed. In de jaren daarna ging de telefoon revolutie heel snel. Slechts vijf jaar later liepen we allemaal rond met smartphones in onze zak. En deze revolutie was vooral door Apple en de introductie van de eerste Iphone. Maar sindsdien zijn Samsung en andere grote mobiele fabrikanten snel meegekomen en deze merken gebruiken vooral Android als besturingssysteem.

Iphone

In dit artikel ga ik in op de voordelen en nadelen van de twee verschillende besturingssystemen bespreken. Om te beginnen met IOS en de Iphone heeft deze onder andere het voordeel dat je er langer mee vooruit kunt doordat er voor vele jaren software updates zullen zijn. Wanneer je dus voor een Iphone met abonnement gaat heb je dus de mogelijkheid om 6 jaar later nog steeds de IOS van deze iphone te updaten, Dit verschilt nogal met Android waar het apparaat slechts twee tot drie jaar zijn software kan updaten. Dit is ook een van de redenen dat een Iphone makkelijker door te verkopen is voor een goede prijs dan Android telefoons.

Android

Natuurlijk heeft Android ook voordelen. Een van de voordelen is dat Android vele verschillende merken telefoons ondersteund. En een Iphone is over het algemeen zeer duur. Wanneer je liever een goedkopere telefoon kiest die toch goed werkt met een uitstekend besturingssysteem dan is Android waarschijnlijk een betere optie. Daarnaast heb je ook gewoon simpelweg meer keuze qua Android telefoons. Er zijn vele verschillende merken en fabrikanten dus je kunt veel meer soorten telefoons kiezen. Er is voor iedereen een soort telefoon die bij hun past. Daarnaast hebben Android telefoons ook nog eens het grote voordeel dat je ze meer kunt aanpassen naar eigen wens.

Zo kun je bijvoorbeeld meer geheugen toevoegen aan de meeste Android telefoons. Als bij je Iphone het geheugen vol is heb je pech. Natuurlijk heeft Iphone wel het grote voordeel dat deze aan de Cloud is gekoppeld automatisch dus als je ook een Mac hebt dan zul je de foto’s die je hebt genomen automatisch op je computer terugvinden. Beide systemen hebben dus verschillende voordelen en nadelen. De keuze is uiteindelijk aan jezelf om te maken.