Geen categorie

Je eigen meubels maken

Het is mijn mening dat elke man een hobby nodig heeft waar hij met zijn handen werkt. Velen van ons werken tegenwoordig in een kantoor achter een laptop. Daarnaast hebben we ook nog eens smartphones in onze zak en ploffen we in de avond neer op de bank om naar een tv-scherm te gaan kijken. Daarom is het ontzettend belangrijk dat we ook activiteiten doen waar we niet naar een scherm aan het staren zijn. Dat kan bijvoorbeeld buiten sporten zijn maar het kan ook een hobby, zoals schilderen, miniaturen bouwen of zoals ik in dit artikel ga bespreken, meubels maken. Ik ben van mening dat je eigen meubels maken een van de leukste hobby’s is die er is en daarom ga ik er in dit artikel over hebben.

Werken met je handen

Het maken van meubels valt natuurlijk onder houtbewerking en houtbewerking is een fantastische mannelijke hobby. Je kunt zagen en spijkeren etc. Maar het is ook nog eens ontzettend handig voor jezelf. Als we nieuwe meubels willen kopen gaan we vaak bladeren door meubel magazines en we vinden altijd wel wat leuks maar vaak vinden we nooit echt het meubelstuk dat precies is zoals we het willen. Maar als je het zelf maakt kun je natuurlijk precies maken wat je wilt. Je kunt genieten van een uniek meubelstuk.

Eigen meubelstukken gaan langer mee

Een ander voordeel van eh maken van je eigen meubels is dat deze meubels langer meegaan. Als een meubel of een onderdeel van een meubel stuk gaat kun je namelijk gemakkelijk deze vervangen en repareren omdat je het meubel zelf gemaakt hebt. Je hoeft dus niet terug naar de winkel en op zoek naar dat ene onderdeel dat op jouw meubel past. Je meubels zullen op deze manier dus veel langer mee gaan.

Wat heb je nodig

Eigenlijk heb je aan veel van de basis gereedschappen al genoeg. Spijkers, een zaag, hamer schuurpapier etc. Natuurlijk heb je veel hout nodig. Wij raden voor de beginnende meubelmaker vuren hout aan. Dit hout is ideaal om te beginnen met het maken van meubels. Het maken van je eigen meubels is ook nog eens een meditatieve ervaring. Je kunt helemaal opgaan in het werk en op deze manier zal het je kalmeren. En als je er echt heel goed in wordt kun je er misschien zelf een extra zaak van maken waar je de meubels die je maakt verkoopt aan andere mensen en op deze manier wat bijverdiend.