Geen categorie

Je tuin op orde houden in de winter

Alhoewel we in de zomer graag in de tuin zitten en ook in de tuin werken zijn de wintermaanden een ander verhaal. Gedurende de winter blijven de meesten van ons lekker binnen en kijken we liever niet om naar hoe onze tuin of oprit eruitziet. Daar gaan we wel weer mee aan het werk in de lente. Maar alhoewel het aantrekkelijk kan zijn om in de winter niet naar buiten de tuin in te gaan is het toch een gemiste kans. Een tuin kan namelijk nog steeds heel erg mooi zijn in de winter. Zeker als het sneeuwt. In dit artikel bespreken we een aantal tips om je tuin op orde te houden in de winter.

Aangezien er in de winter niks bloeit en de meeste planten en bomen kaal zijn is het een goed moment om je tuin te inspecteren in detail. Het is een goed moment om rottende en dode planten weg te halen. Je kunt ook dode takken van de boom afsnoeien en de boom over het algemeen bijsnoeien.

Tuinpad en oprit

De meesten van ons hebben een tuinpad en een oprit die in de winter erg vies kan worden en waar vuil vast kan komen te zitten. Dit is geen mooi aanzicht. Je kunt in de winter wat extra aandacht aan deze stenen plekken schenken door ze goed schoon te maken. Dit hoeft niet moeilijke te zijn. Je kunt bijvoorbeeld een veegmachine gebruiken, deze is onder andere te koop bij De Boer Drachten.

Tulpen bollen

De winter geeft ook een fantastische mogelijkheid voor het planten van nieuwe bloemen. Aangezien we in Nederland ontzettend van tulpen houden is dit een goed moment om tulpen te planten. Tulpen hebben namelijk veel tijd nodig voordat ze bloeien en ze doen het beter in coole temperaturen. Daarom is Tulpen seizoen altijd vroeg in de lente en niet in de zomer. Wanneer je in de herfst en winter tulpenbollen gaat planten is het belangrijk om ze in warm water te weken 12 uur voordat je ze plant.

Comfortabel werken

Aangezien het natuurlijk koud is in de winter zal in de tuin werken niet heel aangenaam klinken. Desondanks zijn er wel degelijk manieren om er een fijne ervaring van te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een kachel stoken voor warmte en dagen uitkiezen waar de het weer mild is. Wanneer er geen wind is en het niet regent kan in de tuin werken in de winter best fijn zijn.