vruchtbare dagen berekenen
Tip

Jouw vruchtbare dagen berekenen?

Met vruchtbare dagen berekenen is de kans groter op een zwangerschap. Hiermee zorg je er eigenlijk voor dat je de liefde kunt bedrijven met de achterliggende kans op een zwangerschap. Maar hoe bereken je dit eigenlijk en welke dag(en) zijn het beste om seksueel contact te hebben? Doordat je maar enkele dagen in de maand zwanger kunt worden is het belangrijk om het goed te berekenen. Iedere vrouw heeft een eigen cyclusperiode. De ene vrouw heeft namelijk een tussenperiode van 27 dagen en de ander misschien maar 25. Dit is belangrijk om te weten zodat jij jouw vruchtbare dagen kan berekenen.

vruchtbare dagen berekenen

Waarom de vruchtbare dagen berekenen zo belangrijk is

Iedere vrouw heeft een maandelijkse cyclus. Bij de een duur het wat korter als bij de ander. Maar er is één ding gemeen. In de gehele maand zijn er maar een paar dagen wanneer je zwanger kan raken. Mochten jullie graag zwanger willen worden, dan is het aan te raden om dit goed te berekenen. Zo kan je op de website van mamalove.nl eenvoudig jouw cyclus invoeren. Vervolgens de tussenpauze aangeven en zij berekenen het voor jou!

Maar 30% van iedere vrouw die graag zwanger wilt worden lukt dit binnen drie maanden. Veel vrouwen worden in een periode van zes maanden zwanger, maar dat heeft te maken met meerdere factoren. Ook de man moet namelijk goed vruchtbaar zijn op dat moment. Eigenlijk kan je het nagaan dat het een moment van “geluk” is als je binnen drie maanden zwanger bent geworden.

vruchtbare dagen berekenen

Let goed op je levensstijl!

Waarschijnlijk zal je voldoende gezond eten en genoeg bewegen om een gezonde levensstijl te hebben. Dit is belangrijk om op te letten wanneer je graag zwanger wilt worden. Denk hierbij aan roken en het drinken van alcohol. Ook zal je merken dat je in tijden van stress rusteloos bent of slecht kan slapen. Jouw lichaam is dan op dat moment druk bezig om te ontstressen en dat gaat natuurlijk niet samen met een zwangerschap.

Meer geluk met vruchtbare dagen berekenen!

Je staat op het punt om alles goed bij te houden en te noteren. Dan is het een kwestie van tijd wanneer je zwanger kunt raken. Echter wordt er veel aangeraden om hier geen haast achter te zetten. Neem de tijd en geniet er natuurlijk optimaal van!