Geen categorie

Leukste manieren om je stad beter te leren kennen

Tijdens mijn studie in Amsterdam heb ik veel leuke dingen gedaan. Ik was lid van een studentenvereniging en ik ging regelmatig naar feestjes. Maar desondanks heb ik in de vijf jaar dat ik er studeerde altijd het gevoel gehad dat ik de stad nooit echt volledig ontdekt heb. Vooral als ik bijvoorbeeld op vakantie mensen ontmoette uit het buitenland en ze vroegen wat er zoal in Amsterdam te doen was had ik geen idee. Na een tijdje heb je zo je routine, en ga je naar dezelfde plekken. Het lijkt wel alsof we meer verkennen wanneer we in het buitenland zijn als toerist dan in onze eigen stad. Maar toch is het wel leuk om je eigen stad beter te leren kennen. In dit artikel gaan we in op verschillende manieren waarop je je eigen stad beter kunt leren kennen.

Buitenbaan

Er zijn verschillende banen waarmee je de stad beter kun leren kennen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan werken als postbezorger. Dit is ideaal prima als je student bent. Ten eerste kun je zo tijdens je studie bijverdienen en ten tweede leer je de stad of ten minste een bepaald deel van de stad ontzettend goed kennen. Toen ik postbezorger was in het dorp waar ik woonde kende ik elke straatnaam uit mijn hoofd. Je zult op deze manier ook nieuwe locaties tegenkomen zoals bars en kroegen die je anders nooit ontdekt had. Daar kun je in je vrije tijd dan heengaan.

Een andere goede buitenbaan is verkeersregelaar. Nu werken verkeersregelaars natuurlijk op een plek tijdens het werk maar als je zoekt naar een verkeersregelaar vacature zul je al snel merken dat je op vele verschillende plekken zult worden uitgezonden en daarom zul je vele nieuwe plekken ontdekken. Een goed uitzendbureau hiervoor is Binck.

Toerist in eigen stad

Een andere manier waarop je zeer effectief je stad meer kunt verkennen is door toerist in eigen stad te spelen. De meeste mensen bezoeken nooit de grote toeristische trekpleisters die hun stad te bieden heeft maar dit is eigenlijk wel hartstikke leuk om te doen. Je hoeft natuurlijk niet naar elke toeristische trekpleister te gaan maar je kunt er een aantal uitzoeken die je wel interessant lijken. Sterker nog je kunt ook naar ontmoetingen gaan en nieuwe mensen ontmoeten. Er worden via Meetup.com altijd nieuwe ontmoetingen georganiseer waar vaak backpackers en reizigers op af komen. Op deze manier zie je niet alleen nieuwe plekken maar ontmoet je ook nieuwe mensen.