Moederbord Asus
Tip

Logitech: het merk voor gamers

Logitech is een techbedrijf dat allerlei hardware maar ook software produceert. Je kent de naam wellicht wel, omdat het een van de grootste spelers op de markt is. Wat je misschien niet wist, is dat Logitech allerlei toffe producten maakt die speciaal ontwikkeld zijn voor gamers.

Wat is een gamer?

Iemand die veel videospelletjes speelt, noemen we een gamer. Een gamer speelt deze spellen vaak op een pc maar ook iemand die veel spellen speelt op de Playstation of xbox noemen we een gamer. 

Titanium Plus

Wat heb je nodig om te gamen? 

Om te gamen op een spelcomputer heb je natuurlijk alleen maar die spelcomputer nodig. Een Playstation werkt met slechts een tv en natuurlijk een controller. Die laatste krijg je bij de aankoop van de spelcomputer.

Videogames spelen op een computer is echter een ander verhaal. Daarvoor heb je allereerst een degelijke computer nodig. Een goedkope computer is vaak niet sterk genoeg om de nieuwste games te draaien. Daarvoor heb je een goede videokaart nodig en ook een processor die alles draaiende kan houden tijdens een game.

Azerty Gaming Titanium Plus

Hardware voor je pc

Daarnaast heb je nog andere hardware nodig. En dat is precies waar Logitech om de hoek komt kijken. Logitech maakt namelijk toetsenborden en muizen. Deze heb je absoluut nodig als gamer. Veel gamers zweren bovendien bij een speciale gaming muis zodat ze de beste reactietijd hebben in een game. Dat wil natuurlijk iedereen want dan win je sneller.