Geen categorie

Minder tijd kwijt aan je tuin

Aangezien het nu volop winter is zijn er velen van ons die alweer uitkijken naar het begin van de lente. Zodat we weer lekker naar buiten kunnen gaan en van de zon kunnen genieten. Helaas betekent de lente voor diegenen met een grote tuin ook vaak dat er weer veel werk te doen is. Alhoewel we in de zomer graag van een mooie tuin genieten en daar ook veel werk insteken, blijven we in de winter meestal liever binnen. Dit betekent dat de tuin in verval raakt en er in het begin van de lente veel te doen is. Voor sommige mensen die tuinieren als passie hebben is dit geen probleem maar voor anderen is het een rotklus. Daarom bespreken in dit artikel tips om veel groen en bloei in je tuin te hebben maar tegelijkertijd minder tijd kwijt te zijn aan het onderhoud van de tuin.

Grasmat

Een van de aspecten van de tuin waar altijd veel werk aan te doen is het onderhouden van he gras. Een even en glad gesnoeide grasmat geeft een tuin vaak een mooi aanzicht maar het kost ook ontzettend veel onderhoud. Daarnaast is grasmaaien ook nog eens iets waar veel mensen een hekel aan hebben omdat het zoveel lawaai maakt. Dit is ook nog eens lastig voor de buren. Om elke twee weken een aantal uur te besteden aan grasmaaien is dan ook niet ideaal. Je kunt erover nadenken om je gras of een deel van je gras te vervangen met kunstgras. Wanneer je aan kunstgras denkt, zul je misschien denken aan het kunstgras op hockey of tennisvelden. Dit kunstgras is niet supermooi en heeft ook veel zand tussen het gras.

Maar kunstgras gemaakt voor tuinen is van veel betere kwaliteit en bijna niet van normaal gras te onderscheiden. Aangezien kunstgras bijna geen onderhoud vergt is het hete een uitstekende optie wanneer je niet van grasmaaien houdt. Denk er daarom na over kunstgras kopen.

Besteed onderhoud uit

Als je echt een grote tuin hebt kan het hart je in de schoenen zakken wanneer je in Maart je raam uit kijkt en er gigantisch veel werk aan de tuin moet gebeuren. In dat geval kan het een goed idee zijn om een bedrijf in te huren die je tuin weer op orde bent. Dit kost namelijk minder dan je denkt en een dergelijk tuinierbedrijf kan het zeer effectief snel doen. En misschien heb je al lang het idee om iets nieuws in je tuin aan te brengen en daar kan dergelijk tuinier bedrijf ook mee helpen.