elektrische deken
Geen categorie

Nooit meer rillend wakker worden

Heb jij dat ook wel eens dat na een nacht slapen, je rillend wakker wordt van de koud? Of je gaat naar bed en bent vergeten je raam dicht te doen? Het kan dan ontzettend koud zijn in je slaapkamer en je bed voelt als een iglo aan. Dat is vanaf nu verleden tijd. Met een elektrische deken blijft je lichaam gedurende de hele nacht op een aangename temperatuur zonder dat je bijvoorbeeld een kruik hoeft te gebruiken. Bang dat de elektrische deken vlam vat? Nergens voor nodig, want met timers en andere beveiliging schakelt de elektrische deken zich vanzelf uit. 

Oplossing voor ventileren ‘s nachts

Het is ontzettend gezond om je slaapkamer in ieder geval overdag te ventileren. Hiermee voorzie je jouw kamer van frisse lucht en ruikt het niet zo muf. Sommige mensen kiezen er zelfs voor om ook in koude winternachten met een open raam te slapen. Met temperaturen buiten ver onder het vriespunt kan dit ontzettend koud worden. Hier biedt de elektrische deken de oplossing. Of je nou alleen of samen de lakens deelt, elektrische dekens zijn er in allerlei soorten en maten. Zelfs als je het eigenlijk altijd koud hebt en graag een elektrische deken om de bank wilt is dit mogelijk! 

Boven of onder

Je kunt elektrische dekens grofweg indelen in twee categorieën: onder- en bovendekens. Een onderdeken is vooral geschikt wanneer je voordat je naar bed gaat graag je bed wilt verwarmen. Je kunt een onderdeken gewoon onder je hoeslaken stoppen en zelf de tijd instellen wanneer het elektrische deken aan en uit moet gaan. Enorm handig natuurlijk als je zomaar in slaap valt en super veilig, je moet er natuurlijk niet aandenken dat je gewekt wordt door een vlammenzee.

Heb je meer baat om heerlijk onder een warm deken te liggen dan is een elektrische bovendeken jouw oplossing. Helemaal voor in de eenzame koude winternachten is dit ideaal. Ook hier geldt weer dat je door middel van een timer het aan- en uitzetten van de elektrische deken gemakkelijk kunt regelen. Zelfs voor op de bank zijn er elektrische dekens op de markt die je heerlijk warm houden tijdens het kijken van een spannende film. Liever wat warmte in je rug? Dan zijn er zelfs warmtekussens! Heb je toch eigenlijk alleen last van koude voeten en vind je een hele elektrische deken misschien ietwat overdreven? Voetenwarmers houden jouw voeten heerlijk warm en de soort van voetenzak is gewoon uitwasbaar.