Geen categorie

Vakanties die iedereen wenst!

Heb jij dit haar super hard gewerkt, een diploma behaald of ben je gewoon toe aan een bijzondere vakantie? Een droomvakantie maken de meeste mensen niet vaak mee in het leven. Wanneer je jouw ultieme vakantie samen gaat stellen trek je hier wel een periode vooruit. Weet je nog niet welke bestemming voldoet aan jouw wensen? In deze blog schrijf ik over een paar van mijn droom vakanties die je wellicht kunnen helpen om een eigen droomreis samen te stellen. 

Roadtrip door California 

California is een staat aan de westkust van Amerika. Bekende steden die in deze staat liggen zijn: San Francisco, Los Angeles, San Jose en San Diego. Een roadtrip door California was een grote droom van mij. Je kunt de roadtrip doen in een camper of met de auto. Ik heb gekozen voor het laatste. Rondrijden door Californië is aan te raden voor iedereen die zowel van een natuurvakantie als van stedentrips houdt. Tijdens deze vakantie ben ik verliefd geworden op de Amerikaanse cultuur. Het ligt vlakbij onze cultuur, maar alles is zoveel meer overdreven en de mensen zijn super gastvrij. De contrasten zijn ook erg groot in bijna alles, wat ik zeer indrukwekkend vind. San francisco is een stad met veel sfeer door historische gebouwen en natuurlijk het treintje dat door de stad heen gaat. Los Angeles is een grote reclame stad waar alle billboards je aandacht willen trekken. En natuurlijk heb je hier het bekende Hollywood. Californië heeft ook veel natuurparken die super indrukwekkend zijn om te zien. 

Stedentrip naar Porto

Als je niet zo ver weg wilt maar toch een waanzinnige vakantie wilt beleven zal ik iedereen een stedentrip Porto aanbevelen. Porto is een stad in het Noorden van Portugal waar er ook vaak een lekker zonnetje schijnt. Na Lissabon is dit de meest bezochte stad in Portugal. Net zoals ik de Amerikaanse mensen erg vriendelijk vind, kan ik hetzelfde zeggen over de Portugezen. Dit is toch altijd een extra pluspuntje op mijn vakantie. Porto staat natuurlijk bekend om zijn porthuizen. Ook staat het centrum van de stad op de werelderfgoedlijst. Als je van een sfeervolle historische stad houdt, dan mag Porto niet ontbreken van jouw lijstje. Een stranddagje kan ook prima, want Porto is gelegen aan de Noordelijk Atlantische Oceaan. 

Op droomvakantie naar Thailand 

Een droomvakantie naar Thailand staat ook nog hoog bovenaan mijn eigen lijstje. Een vakantie naar het verre oosten lijkt mij waanzinnig omdat de cultuur totaal anders is dan ik gewend ben. Van veel mensen hoor ik dat je de meest luxe hotels kunt boeken voor een vriendelijke prijs. Mijn plan is om Bangkok te bezoeken omdat ik van stedentrips houdt, maar daarnaast heeft Thailand ook een prachtige natuur en de mooiste stranden om lekker uit te kunnen rusten. Ook niet te vergeten is de Aziatische keuken waar ik zo van hou! Deze droomvakantie staat op de planning voor 2020.