VOG
zakelijk

Vergeet de tijd van naar de gemeente gaan

Vandaag de dag verloopt bijna alles via internet, boodschappen en kleding kopen zijn maar twee dingen uit de huidige maatschappij die online worden gedaan. Ook veel diensten die bij de gemeente voorheen werden gedaan, worden tegenwoordig lekker eenvoudig via internet gedaan. Een vog online aanvragen is ook een fluitje van een cent, alle informatie hierover en de aanvraag kun je doen via vog-aanvraag.info. Je vult de gewenste gegevens in, betaald met internetbankieren en de aanvraag is gedaan.

Wat zijn de voordelen van aanvragen via internet?

Iedereen heeft het tegenwoordig erg druk, je hebt net gesolliciteerd op die nieuwe functie en hebt geen tijd om een afspraak te gaan maken bij de gemeente. Het kost je niet alleen een dag vrij, heel vaak zit je de kostbare tijd te wachten. In deze tijd had je hele andere dingen kunnen doen, met een vog online aanvraag zit je niet te wachten. Je doet de aanvraag wanneer het jou uitkomt, heb je overdag geen tijd door je drukke werkzaamheden dan doe je het gewoon lekker in de avonduren. 

VOG

Veel verwarring rond een verplichte vog

Een vog online aanvragen kan een werkgever altijd aan je vragen, het is een misverstand dat dit alleen bij een wettelijke vraag wordt gedaan. Vind je werkgever het nodig dat je een VOG moet hebben, dan kan hij dit van je verlangen. In welke sector dit ook is maakt niet heel veel uit. Wel komt het erg weinig voor dat een werkgever in een beroep waar het niet verplicht is, toch een verklaring omtrent het gedrag vraagt.