Apparaten
Geen categorie

Vergeet je ogen niet!

Tegenwoordig is het gebruik van apparaten ontzettend gestegen. En dat heb ik het vooral over apparaten zoals computers, tv’s, en mobiele telefoons. Dat dit een hele goede ontwikkeling is, ga ik zeker niet ontkennen. Maar er komen wel wat dingetjes bij waar je op moet letten bij het gebruik van deze apparaten. Zo moet je bijvoorbeeld letten op het feit dat je niet te lang achter elkaar stil zit. En dat je ook niet vergeet om af en toe even naar buiten te gaan, of even een pauze te nemen. Maar deze dingen worden tegenwoordig over het algemeen wel fatsoenlijk uitgevoerd. Iets waar niet zoveel aandacht voor is, is de invloed op je ogen. Zoveel tijd achter schermpjes is namelijk helemaal niet goed voor je ogen als je niet op bepaalde dingen let. En daar wil ik het even over hebben.

Zit niet te dicht op je scherm

Let er op dat je niet te dicht bij je scherm in de buurt zit. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat je een paar meter afstand moet houden, want dat wordt nogal lastig. Maar het wil wel zeggen dat je niet op een paar centimeter afstand moet zitten van het apparaat wat je momenteel gebruikt. Dat felle licht wat er van af komt is helemaal niet goed van je ogen, wat betekent dat het dus beter is om wat verder weg te zitten. Wat ik er ook meteen even bij vermeld, is dat het ook niet goed is om te lang achter elkaar achter het schermpje te zitten. Daar worden je ogen erg vermoeid van, en is vanzelfsprekend dus ook niet al te goed. Daar zijn dus al twee dingen waar je op moet letten. 

Blijft niet in het donker zitten

Een schermpje is gewoon erg licht. En dit is helemaal niet zo erg, zolang de rest van de kamer ook verlicht is. Wat dus betekent dat je niet in het donker moet zitten, met je schermpje dicht bij je ogen. Je kan het natuurlijk iets beter maken door de helderheid van je mobiel lager te zetten, maar beter is het als je gewoon je spotjes aan houd. Dit kan bovendien ook goed helpen met het niet gebruiken van apparaten voordat je gaat slapen. Daar slaap je namelijk een stuk beter van. Dus dan pak je eigenlijk twee vliegen met een klap. En je ogen gaan er niet hard op achteruit, en je krijgt er nog een betere nachtrust van ook. Wat wil je nog meer!