Singha bier
Drinken

Wat maakt Singha bier zo bijzonder?

Singha bier is een bier dat wordt gebrouwen in Thailand. Het alcoholpercentage van dit bier is 5 procent en het bier wordt gebrouwen is de hoofdstad van het land, Bangkok. Het bier is hoogstwaarschijnlijk het meest populaire bier van Thailand, dat komt waarschijnlijk door de heerlijke smaak. Dit bier is niet alleen het meest bekende bier van het land, het is ook nog eens het oudste bier omdat het al sinds 1933 in Bangkok wordt gebrouwen. 

Singha bier

De geschiedenis van het bier

De oprichter van Singha bier heet Praya Bhirom Bhakdi. In het jaar 1933 richtte hij het biermerk op. Hij begon kort daarna met brouwen in zijn eigen brouwerij. De naam van deze brouwerij was Boon Rawd Brewery en hij was gevestigd in Bangkok. Hij kwam op het idee om een brouwerij te beginnen doordat hij opmerkte dat bier steeds populairder werd onder de Thaise bevolking. Daardoor was hij vastberaden dat hij zijn eigen bier kan brouwen. Hij begon in China en Indonesië de technieken van het brouwen te bestuderen en vertrok daarna naar Duitsland. In Duitsland ontdekte hij samen met een aantal Duitse brouwers dat Thailand over het perfecte klimaat beschikt om bier te brouwen. 

Singha bier

Het merk en zijn leeuw

Singha betekent leeuw in de Thaise taal. Dat is dan ook de reden dat je in het logo erg makkelijk een leeuw kunt herkennen. Singha bier staat in Thailand voor meer dan alleen een biermerk. Het is door de jaren heen namelijk echt onderdeel geworden van de Thaise cultuur. Dat zorgt er voor dat veel mensen er trots op zijn dat hun land zo’n heerlijk bier kan brouwen. Bij het brouwproces worden verschillende soorten gemoute gerst gebruikt. Deze gerst wordt geïmporteerd uit verschillende landen zoals Australië, Ierland en Frankrijk. Er wordt tijdens het brouwen uitsluitend gebruik gemaakt van artesisch water.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *