Weizen
Tip

Weizen bier

Weizen bier is een tarwebier die uit Duitsland komt. Dit bier wordt volgens de hoge gisting gebrouwen. Er wordt voor dit bier zowel gerstemout als tarwemout gebruikt. Hierdoor heeft het bier zowel een fruitige, als een kruidige smaak. De smaak wordt weleens vergeleken met kruidnagel en banaan. Weizen bier is er net als vele andere soorten bier in verschillende varianten te verkrijgen.  Zo heb je blond Weizen bier, maar ook donker Weizen bier.

Genieten

Het lage alcoholpercentage van Weizen bier

Een ander iets waar Weizen bier om bekend staat, is haar lage alcoholpercentage. Zo varieert het alcoholpercentage tussen de 2,8 en 3,4%. Dit zorgt er dan ook voor dat het bier gemakkelijk weg te drinken is. De naam Weizen komt deels door de lichte kleur van het bier. Echter komt de benaming vooral door de hoeveelheid tarwe die in het bier is verwerkt. 

Online bestellen

De geschiedenis van Weizenbier

Weizenbier komt zoals eerder vermeld uit Duitsland. Het eerste Weizen Biertje dat werd gebrouwen kwam uit Beieren. De vorsten vonden dit bier zo lekker dat ze in 1520 één brouwerij het recht gaven om dit bier te produceren. Het biertje werd voorheen alleen gebrouwen in Duitsland. Echter wordt deze biersoort tegenwoordig in veel meer landen gebrouwen. Het brouwproces is dan ook erg kenmerkend. Er wordt vrij weinig hop gebruikt. Hierdoor is het bier niet bitter van smaak.