Geen categorie

Welke soorten fittingen zijn er?

Er zijn zoveel verschillende soorten lampfittingen dat we ons kunnen voorstellen dat het soms verwarrend kan zijn om te weten welke je precies nodig hebt. LED-lampen hebben allerlei verschillende lampfittingen. Wanneer je een ledlamp moet vervangen, is het handig om te weten welke je nodig hebt bij de lampenwinkel Met deze blog leggen we uit wat de meest voorkomende fittingen zijn bij de lampenwinkel voor verschillende lamptypes.

Ledlampen

Laten we beginnen met de basis: de LED-lampen. LED-lampen omvatten de traditionele peren die we kennen en de moderne LED-gloeilampen. Het zijn de lampen die we veel in huis gebruiken. Breekt de peer in de hanglamp boven de eettafel? Dan is het handig om te weten welke fitting je nodig hebt om de lamp te vervangen.

E27: Grote fitting

Een E27 fitting is de meest voorkomende fitting. Het staat ook bekend om zijn grote fitting. De E27 fitting heeft een draaddikte van 27 mm. Je maakt er eenvoudig een E27-fitting van, wat je veel terugziet in hanglampen, wandlampen, vloerlampen of bureaulampen.

E14: Kleine fitting

Een E14-fitting wordt ook wel de kleine fitting genoemd. Dit komt ook heel vaak voor. De meeste kleinere ledlampen, gloeilampen, spaarlampen of halogeenlampen hebben een E14 fitting. De draad is 14 mm dik. Deze draai je eenvoudig om in een E14 fitting.

LED-schijnwerpers

LED-spots worden veel gebruikt voor inbouwverlichting. Denk aan de spotjes in je keuken, badkamer of misschien wel in de woonkamer en gang. De spots zijn functioneel maar zorgen ook voor veel sfeer.

GU10

De GU10 spots hebben een GU10 fitting. Het systeem van de fitting wordt ook wel bajonetsluiting genoemd. Dit heeft te maken met de 2 pinnen die in de fitting worden geplaatst en een kwartslag worden gedraaid. De pinnen van een GU10-fitting staan ​​10 mm uit elkaar. Dit is de meest voorkomende fitting voor spotlights.

Laat je adviseren bij een lampenwinkel. Zoals we in het begin al zeiden, zijn er veel andere soorten fittingen. Dit zijn de meest voorkomende lampfittingen. Mocht je een nieuwe ledlamp nodig hebben voor in huis, dan is de kans groot dat je een van bovenstaande armaturen nodig hebt. Bij twijfel kun je je altijd laten adviseren bij een van de vele lampenwinkels.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *